Sportrevalidatie en sportspecifieke screening

Niets is zo frustrerend dan niet te kunnen sporten omwille van letsels, zowel voor topsporters als voor recreatieve sporters. We denken hierbij aan spierverrekkingen bij voetballers, achillespeesontstekingen bij lopers, pijnlijke duimen na ski-ongevallen, schouderpijn bij tennissers. Elke blessure vraagt specifieke aandacht want atleten willen uiteraard zo snel mogelijk opnieuw aan het sporten gaan.

Een grondige evaluatie, gebaseerd op de atleet en zijn sport, vormt de basis voor een sportspecifieke revalidatie. Het doel is om snel terug te kunnen beginnen met sporten maar vooral ook op een betere manier dan voorheen. Oefenprogramma’s, dosering, opbouw en toestellen dienen aangepast te worden aan de atleet (of het nu gaat om een topsporter of recreant) en aan de sport zelf (tennis, voetbal, atletiek, …). De gedrevenheid om te presteren en een ‘osteopatische-topsport-visie’ zijn cruciaal.

Verder zijn we gespecialiseerd in sportspecifieke screening. Sporters, ook zonder letsels, worden getest op mobiliteit, kracht, stabiliteit, bewegingscontrole en spierzwakte afhankelijk van hun sport. Een individueel programma wordt opgestart met oefeningen, stretching, preventie en specifiek advies om het lichaam te tunen in functie van optimaal presteren. Deze begeleiding is gebaseerd op het meest recente wetenschappelijk onderzoek. Specifiek ligt onze focus op:
- loopscreening
- tennisscreening
- voetbalscreening

 

Back