Sportrevalidatie & persoonlijke screening

search

Niets is zo frustrerend dan niet te kunnen sporten omwille van letsels, zowel voor topsporters als voor recreatieve sporters. We denken hierbij aan spierverrekkingen bij voetballers, achillespeesontstekingen bij lopers, pijnlijke duimen na ski-ongevallen, schouderpijn bij tennissers. Elke blessure vraagt specifieke aandacht want atleten willen uiteraard zo snel mogelijk opnieuw aan het sporten gaan.

Een grondige evaluatie, gebaseerd op de atleet en zijn sport, vormt de basis voor een sport specifieke revalidatie. Het doel is om snel terug te kunnen beginnen met sporten maar vooral ook op een betere manier dan voorheen.

Oefenprogramma’s, dosering, opbouw en toestellen dienen aangepast te worden aan de atleet (of het nu gaat om een topsporter of recreant) en aan de sport zelf (tennis, voetbal, atletiek, …). De gedrevenheid om te presteren en een ‘osteopatische-topsport-visie’ zijn cruciaal.

Verder zijn we gespecialiseerd in sportspecifieke screening. Sporters, ook zonder letsels, worden getest op mobiliteit, kracht, stabiliteit, bewegingscontrole en spierzwakte afhankelijk van hun sport.

Er zijn verschillende redenen waarom medische trainingstherapie belangrijk is:

  • Het kan helpen om de fysieke conditie te verbeteren, wat kan leiden tot een vermindering van pijn en andere symptomen en een verbetering van de kwaliteit van leven.
  • Het kan om de beweeglijkheid en mobiliteit te verbeteren, wat kan leiden tot een vermindering van het risico op verdere letsels en beperkingen.
  • je kan jouw herstel versnellen na een operatie of ongeval, waardoor mensen sneller weer in staat zijn om hun normale activiteiten te hervatten.
search

Blog op WordPress.com.