Medische training

search

Medische Trainingstherapie (MTT) is een specifieke vorm van oefentherapie ontstaan uit de Noorse Opleiding Manuele Therapie. De grondlegger Oddvarr Holten (Noorwegen, 1921 – 1995) stelde een te lage belastbaarheid van het bewegingsstelsel verantwoordelijk voor het ontstaan van letsels aan het bewegingsapparaat. Leo Wouters (België) heeft MTT verder uitgewerkt met meer functionele en gevarieerde oefeningen. Leo heeft ook de link tussen letsels en oefeningen geanalyseerd en op punt gesteld.

De manueel-therapeutische evaluatie bepaalt de keuze van de oefeningen. Doseren en herdoseren met specifieke apparaten en continue progressie maken deze methode uniek. Opgeleide therapeuten zorgen voor een permanente supervisie van de uitvoering van de oefeningen en een systematische aanpassing van het oefenprogramma.

Medische trainingstherapie is een vorm van fysiotherapie die gericht is op het verbeteren van de fysieke conditie en prestaties van mensen met medische aandoeningen of beperkingen. Dit kan bijvoorbeeld helpen om pijn te verminderen, de beweeglijkheid te verbeteren en het herstel te versnellen na een operatie of ongeval.

Er zijn verschillende redenen waarom medische trainingstherapie belangrijk is. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Het kan helpen om de fysieke conditie te verbeteren, wat kan leiden tot een vermindering van pijn en andere symptomen en een verbetering van de kwaliteit van leven.
  • je kan jouw de beweeglijkheid en mobiliteit te verbeteren, wat kan leiden tot een vermindering van het risico op verdere letsels en beperkingen.
  • Het kan helpen om het herstel te versnellen na een operatie of ongeval, waardoor mensen sneller weer in staat zijn om hun normale activiteiten te hervatten.
search

Blog op WordPress.com.