Kinesitherapie

Kinesitherapie betekent letterlijk het behandelen door bewegen. Hierbij gaan we op zoek naar de oorzaak van de klacht door middel van een uitgebreid intake gesprek en specifieke onderzoeken. De combinatie van de manuele (hands on) als de actieve (hands off) aanpak is erg belangrijk. De hands on therapie zorgt ervoor dat spierspanningen, gewrichtsblokkages, uitstralingspijnen,… efficiënt aangepakt kunnen worden waardoor de grootste pijnen reeds verdwijnen.

De actieve benadering van uw klacht zorgt er voor dat er niet enkel op korte termijn pijnverlichting is, maar werkt ook preventief. Door uw bewegingspatroon te analyseren en het leren aanspreken van de correcte spieren, krijg je een beter inzicht in het functioneren van je eigen lichaam. Vaak worden er dan ook oefeningen voor thuis aangeleerd waar je je zelf goed bij voelt en die makkelijk te integreren zijn in je dagelijkse leven.
Kijk bij ‘behandelingen’ voor meer uitleg over specifieke therapieën zoals dry needling en sportspecifieke screening.

De behandelingen doen wij vanuit de expertise en ervaring die we opbouwden doorheen de jaren. Regelmatige bijscholingen zorgen voor behandelingen volgens de meest recente methoden.

Blog op WordPress.com.