Kinesiotaping

search

Kinesiotaping is het aanbrengen van elastische pleisters om spieren te ondersteunen, lymfedrainage te stimuleren, bewegingen te corrigeren en de houding te verbeteren. Het stelt de patiënt/sporter in staat om activiteiten en/of sporten sneller te hervatten

Het is een behandelmethode die gebruik maakt van speciale tape om bewegingen te corrigeren en pijn te verminderen. De tape is gemaakt van een stretchy en ademend materiaal en wordt op specifieke plekken op de huid geplakt.

Het kan helpen om pijn te verminderen door de bloedcirculatie te verbeteren en de spierspanning te verminderen. Je kan zo ook de beweeglijkheid en mobiliteit verbeteren door de spieren en gewrichten te ondersteunen.

Veel topsporters gebruiken kinesiotaping omdat het een effectieve manier is om pijn te verminderen en de prestaties te verbeteren. Bovendien is de tape gemakkelijk te verwijderen en kan het gedragen worden tijdens het sporten, wat voor topsporters belangrijk is omdat ze vaak tijdens het sporten behandeld moeten worden. Kinesiotaping kan daarom een belangrijke aanvulling zijn op andere behandelingen en kan bijdragen aan een sneller herstel en betere prestaties.

search

Blog op WordPress.com.